donderdag 9 augustus 2012

mijn haarverzorgingsroutine

omdat hier vraag naar was zal ik mijn haarverzorgingsroutine voor jullie op een rijtje zetten!
dit is dus nu mijn haar. vrij lang, heel dik, en heel veel.
ik gebruik altijd shampoo en conditioner en 1 a 2 keer per week een haarmasker. hier op de foto mijn favorieten: nivea straight and easy, echt superfijn, kosten nog geen 2 euro per fles! helaas niet in nederland te koop, ik haal ze altijd in duitsland. als ik er kom sla ik altijd 2 of 3 setjes in. morrocanoil doet het zeker net zo goed, alleen zitten hier geen sulfaten in. helaas kosten deze flessen wel 10 keer zo veel ongeveer voor dezelfde inhoud... tsja dan is je keuze snel gemaakt, denk ik. het absolut repair masker van l'oreal professionel is al een flinke tijd mijn favoriet. echt, je haar word zo ontzettend lekker zacht en glad! en hij kost volgens mij maar rond de 10 euro. voor een kappersmasker is dat niet zo duur.
biosilk gebruik ik eigenlijk alleen bij het gebruik van de stijltang. even op droog haar aanbrengen, tang erdoor, klein drupje erover als finishing touch, prima spul. op de foto een grote fles, die heb ik al ruim 2 jaar denk ik. ik heb ook nog 2 kleintjes op voorraad, stom zou je zeggen he. ik had er laatst 1 gekocht als back up omdat ze bij een nogal schooier achtig winkeltje maar 10 euro waren, normaal zijn ze 15 euro of misschien wel duurder nog, en bij mijn nieuwe chi tang kreeg ik nog zo'n flesje. goed, ik dwaal af.
kerastase elixir ultime is al een hele tijd mijn favoriete haar olie. dit is inmiddels mijn 3e fles. kost wel 34 euro ofzo, maar hij is echt fantastisch! ik gebruik heb altijd op nat haar na het douchen, nog een keer als het nog een beetje vochtig is, en als ik geen tang ofzo gebruik ook nog wat op droog haar. voor als het zou bestaan zou ik dit bestempelen als wonderproduct.
droogshampoo voor brunettes van batiste. ik gebruik bijna nooit droogshampoo ik vind het eigenlijk nogal vies. toch heb ik altijd een fles in huis. het is in mijn ogen gewoon een noodoplossing en geen standaard middeltje om eens even lekker je haar niet te wassen. als ik s morgens wakker word en ineens schrik omdat mn haar vet is en ik heb echt geen tijd om het te wassen gebruik ik het, maar direct dezelfde avond gaat de shampoo erin. deze kost denk ik rond de 5 euro
als laatste de volume blow dry lotion  van john frieda. ik vind hem wel wat volume geven, ook al gebruik ik geen fohn. ik gebruik dit soms voor mijn lok als ik de stijltang gebruik. of ik het fullsize aan ga schaffen weet ik nog niet omdat er heel veel alcohol inzit.
ik gebruik altijd haarspray, alleen in mijn lok. ik vind moroccanoil erg fijn, maar wel erg prijzig. geen idee wat die eigenlijk moet kosten maar het is vrij veel. ik vind die van nivea extra strong (ongeveer 3 euro) zeker niet slechter, net als de got2b grootheidswaan  (rond de 6 euro). ellnet vind ik persoonlijk een verschrikkelijke slechte haarspray.
got2b grootheidswaan mousse (rond de 6 euro) is favoriet als mijn lok wat aan de lange kant is, deze is vrij sterk. als mijn lok wat korter is gebruik ik altijd de nivea extra strong mousse (rond de 3 euro), deze had ik op dit moment niet in huis, dus kon ik er geen foto van maken. deze is erg lekker luchtig.
als heat protector gebruik ik het liefste de chi 44 iron guard. een fullsize is rond de 15 euro.
mijn chi tang is dus de stijltang die ik altijd gebruik. al gebruik ik het maar 1 keer per week ofzo hoor. ik heb deze pas sinds dinsdag, maar hiervoor had ik een andere chi, een roze van pink ribbon. deze tangen kosten wel rond de 100 a 150 euro, maar voor mijn haar zijn ze ontzettend goed.
ik heb een gemengde mason pearson borstel. ik trek hiermee veel minder aan mijn haren dan met een plastic borstel. ik heb geen idee meer wat de prijs was, maar in ieder geval niet goedkoop.
een ronde borstel van moroccanoil. die kon ik een keer voor 5 euro bij een bestelling bijbestellen, en ik had nog geen ronde borstel.
verder gebruik ik tijdens het douchen altijd een grove kam. eerst had ik er 1 bij een pantene setje gekregen, maar die tanden braken heel snel af. toen heb ik deze van ghd gekocht. hij is anti statisch.
dit zijn mijn favorieten om mijn haar mooi glad, glanzend, zacht en gezond te houden. dit is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. als je heel dun haar hebt zou je hier heel zwaar en slap haar van kunnen krijgen, maar misschien heb je hier ook wel heel veel aan. op dit moment gebruik ik niet altijd deze producten, omdat ik een heleboel even op wil maken, maar als het op is, schakel ik weer zo veel mogelijk terug op deze producten.




2 opmerkingen:

  1. Echt heel leuk om te lezen! Ben zelf bezig mijn haar te laten groeien maar ik merk dat het, nu het langer wordt, vrij snel splijt, dus ik was gewoon benieuwd hoe jij je lange haar verzorgt en mooi houdt :) Ik heb in ieder geval weer nieuwe inspiratie en motivatie nu, dankjewel! En die droogshampoo voor bruin haar ga ik ook direct aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen

ik hoop dat jullie aardige reacties achter willen laten zonder spam naar je eigen of andere sites. zoniet zal ik zelf zo vriendelijk zijn om deze te verwijderen